(44,50 zł KG)
Sezam czarny ma smak lekko orzechowy, słodki i pozbawiony gorzkawego posmaku. Stanowi bardzo popularny składnik wielu dań kuchni azjatyckiej, często dodawany jest do sushi, farszy, deserów, surówek i sałatek. Doskonale komponuje się z mięsem, rybami, warzywami i owocami.
-
Bezpieczne zakupy
-
Szybka dostawa
-
Możliwość zwrotu towaru
Produkty podobne
CIECIERZYCA 350g RADIX
SKŁAD:
ZIARNO CIECIERZYCY
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1525kJ / 364kcal
TŁUSZCZ 6g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 0,6g
WĘGLOWODANY 61g
W TYM CUKRY 11g
BIAŁKO 19g
SÓL 0,06g
SOCZEWICA ŻÓŁTA 400g RADIX
SOCZEWICA ŻÓŁTA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 353kcal
TŁUSZCZ 1,0g
WĘGLOWODANY 60,0g
BIAŁKO 26,0g
SOCZEWICA ZIELONA 400g RADIX
SKŁAD:
SOCZEWICA ZIELONA
SOCZEWICA CZERWONA 400g RADIX
SKŁAD:
SOCZEWICA CZERWONA
LEN MIELONY 200g RADIX
SKŁAD:
SIEMIĘ LNU MIELONEGO
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: GLUTEN, ORZECHY ZIEMNE, INNE ORZECHY, SEZAM ORAZ SOJĘ.
Produkty tego samego producenta
FRUKTOZA 250g RADIX
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 400kcal
BIAŁKO 0g
FRUKTOZA 100g
TŁUSZCZ 0g
ORZECHY PINIOWE 50g RADIX
ORZECHY PINIOWE 50g
CUKIER TRZCINOWY 1kg DEMERARA RADIX
CUKIER TRZCINOWY NIERAFINOWANY
PESTKI POLSKIEJ DYNI BEZŁUPINOWEJ 100g RADIX
SKŁAD:
PESTKI DYNI BEZŁUPINOWEJ, POLSKIEJ
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 2327kJ / 556kcal
TŁUSZCZ 45,8g
- W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 8,48g
WĘGLOWODANY 18g
- W TYM CUKRY 1,1g
BŁONNIK 5,3g
BIAŁKO 24,5g
SÓL 0,045g
MORWA BIAŁA 75g RADIX
SKŁAD:
MORWA BIAŁA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1319kJ / 315kcal
TŁUSZCZ 2,6g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 0g
WĘGLOWODANY 65,1g
W TYM CUKRY 54g
BIAŁKO 7,7g
SÓL 0,2g
PESTKI MORELI GORZKIEJ 100g RADIX
PESTKI MORELI GORZKIEJ
AGAR 50g RADIX
Składniki:
agar wyciąg z alg morskich 100%
Opis:
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.